Microbiocinoza vaginală - subiect de discuție pentru ginecologi
- vizualizări: 96
Medicii obstetricieni şi ginecologi din întreaga republică s-a întrunit vineri, 27 februarie, în cadrul unei conferinţe la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”. Subiectul dezbaterilor științifice a fost una dintre cele mai importante probleme din acest domeniu - microbiocinoza vaginală.
Valentin Friptu, profesor universitar, șef catedră Obstetrică şi ginecologie, preşedintele Societății Medicilor Obstetricieni-Ginecologi din Republica Moldova, a menţionat că lucrările prezentate au vizat, în general, tactica şi conduita medicilor de profil în diferite situaţii critice. Informațiile prezentate au fost mai utile pentru medicii practicieni - ginecologi şi obstetricieni, care trebuie să ştie când și cum trebuie tratată de urgență o eventuală infecţie.
Potrivit unor studii științifice, pe organismul uman se găsesc peste 10 mii de de tipuri de microbi. De regulă, medicii consideră că toate acestea sunt patogene şi dăunătoare pentru organismul femeii. ”Dar, trebuie să avem răbdare şi respect pentru femei, mai ales, pentru cele însărcinate. De altfel, în societate se produce o psihoză şi femeile îşi fac diferite probleme, care dăunează generaţiilor viitoare”, a spus Valentin Friptu în deschiderea conferinţei.
La şedinţă a participat şi Radu Vlădărean, profesor la Catedra de obstetrică şi ginecologie a Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, care a vorbit audienţei despre importanţa microbiocinozei vaginului la femeile gravide.
În urma relatărilor şi discuţiilor, experţii și medicii ginecologi prezenţi au ajuns la concluzia că aceste probleme pot fi soluţionate doar printr-o abordare integrată în acordarea serviciilor medicale în domeniul sănătăţii reproductive.
[nggallery id=220]
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii